20.3.10

Dia internacional de la poesia

Avui, coincidint amb l'arribada de la primavera, es celebra el dia mundial de la poesia.

"La poesía contribuye a esta diversidad creativa al cuestionar de manera siempre renovada la manera en que usamos las palabras y las cosas, nuestros modos de percibir e interpretar la realidad"

Amb aquetes paraules defineix la directora general de la UNESCO Irina Bokova la funció de la poesia en la nostra societat.

Amb motiu d'aquesta celebració durant tot el dia es faran actes diversos arreu de Catalunya amb l'objectiu de fomentar la lectura d'aquest génere (consulta les activitats).

El poeta d'enguany no és altre que Jordi Pàmias (Guissona, 1938) és poeta i assagista. Es dóna a conèixer amb el poemari La meva casa l’any 1969, amb el qual guanya el premi Joan Salvat Papasseït. Després d’aquest poemari en vindrien d’altres, molts d’ells mereixedors de guardons ben diversos.  Flauta del sol (premi Carles Riba, 1978),  Àmfora grega (premi Vicent Andrés Estellés, 1985),  Narcís i l’altre (que obté els premis Miquel de Palol, 2001 i Josep Ma. Llompart, 2002 al millor llibre de l’any). Amb Terra cansada, guanya el Premi Nacional de la Crítica 2005. La qualitat i la constància de la seva escriptura l’han convertit en una de les veus més representatives de la seva generació, i en un referent per als nous autors.

Aprofitem l'ocasió per recomanar-vos la visita al blog Poesia Infantil i Juvenil. Un espai dedicat a la poesia que destaca, tant per la qualitat dels seus poemes com per les il·lustracions que els acompanyen.


Un recurs indispensable!
Llegir el missatge complet de la UNESCO.